• MySpeleo

Hoe word ik lid?

 

Lid worden van Speleo Nederland kan door dit aanmeldingsformulier in te vullen. Let er wel op dat je bij inschrijving een pasfoto moet uploaden en de verschuldigde contributie moet over gemaakt zijn voordat het lidmaatschap in gaat. De pasfoto is nodig als identificatie op je lidmaatschapkaart. Deze lidmaatschapkaart is nodig als we grotten bezoeken (m.u.v. introductietochten, hiervoor hoef je nog geen lid te zijn van de vereniging).

 

Wat kost het lidmaatschap?

 

Binnen Speleo Nederland kennen we drie soorten leden: leden, huisgenootleden en jeugdleden. Leden zijn leden die niet vallen onder huisgenootleden of jeugdleden, huisgenootleden zijn leden waarvan een huisgenoot reeds geregistreerd is als lid. Ben je jonger dan 21 jaar, dan kun je lid worden als jeugdlid.

 

De contributie voor leden bedraagt € 64,00 per jaar. (Voor de overige lidmaatschapsgelden wordt verwezen naar onderstaand overzicht.) Dit zal per 1 januari 2019 verlaagd worden. De  reddings- en reisverzekering die voorheen in het lidmaatschap zat dient zelf bij een verzekeringsmaatschappij afgesloten te worden. De vereniging heeft leden, functionarissen en bestuursleden wel verzekerd middels een Verenigingsaansprakelijkheidsverzekering en een bestuurders aansprakelijkheidsverzekering. Leden ontvangen twee maal per jaar het blad Spelerpes. Een lidmaatschap geeft de mogelijkheid deel te nemen aan de door regiogroepen en werkgroepen georganiseerde activiteiten en bijeenkomsten. Daarnaast kan men na het behalen van de basiscursus speleologie kostenloos speleomateriaal als koorden, zekeringmateriaal en ladders lenen van de vereniging . Bovendien is het dan mogelijk de toegangssleutels voor de door de UBS afgesloten Belgische grotten te verkrijgen. Tevens heeft de vereniging een bibliotheek waar actuele tijdschriften en boeken geleend kunnen worden.

Naast deze leden kent Speleo Nederland ook donateurs en abonnees op het  speleo blad Spelerpes. Voor hen wordt geen verzekering afgesloten en zij kunnen ook niet deelnemen aan de activiteiten of materiaal lenen.

ONDERSTAANDE ZIJN NOG DE BEDRAGEN PER 1 JANUARI 2018 EN ZULLEN PER 1 JANUARI 2019 VERLAAGD WORDEN. 

Inschrijfgeld € 16,00

contributie € 64,00

Nieuw lid eerste kalenderjaar per resterende (deel van een) maand € 5,50

Huisgenoten € 47,00

Nieuw huisgenootlid eerste kalenderjaar per resterende (deel van een) maand € 4,00

Jeugdleden (t/m 20 jaar) € 30,00

Nieuw jeugdlid eerste kalenderjaar per resterende (deel van een) maand € 2,50

Donateurs (min) € 25,00

Inschrijfgeld en contributie-, donatie- of abonnementsgelden (onder vermelding van het doel) overmaken op giro (IBAN: NL95INGB0002505954, BIC: INGBNL2A) t.n.v. Speleo Nederland, te Linne.

Hier kan je Inschrijven in de vereniging